Rodfrugtsuppe med karry. Hertil sprød rugbrødstopping og solsikkekerner.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 spskkarry
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 6 skiverugbrød
  • 50 gramsolsikkekerner
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Rodfrugtsuppe med karry. Hertil sprød rugbrødstopping og solsikkekerner.

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en simpel og lækker suppe med færdigskårede rodfrugter fra frost, kartofler, karry og cremefine. Serveret med hjemmelavet rugbrødstopping og solsikkekerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 spskkarry
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 6 skiverugbrød
  • 50 gramsolsikkekerner
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og pil skrællen af løget. Skær begge dele i grove tern. Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, løg, kartofler og rodfrugter. Tilsæt vand, bouillon og cremefine. Lad det simre under låg i ca. 15 min.

3. Smuldr rugbrødet med hænderne og vend det med solsikkekerner, en god sjat olivenolie og salt. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 10 min. Rugbrødet bliver endnu sprødere, når det køler lidt af efter en tur i ovnen.

4. Blend suppen og smag til med salt og peber.

5. Server rodfrugtsuppen med sprød rugbrødstopping og solsikkekerner på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smuldre rugbrødet.

Ekstra smag: Tilsæt frisk eller tørret timian til suppen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre