Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en simpel og lækker suppe med færdigskårede rodfrugter fra frost, kartofler, karry og cremefine. Serveret med hjemmelavet rugbrødstopping og solsikkekerner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 spskkarry
- 450 gramfrosne rodfrugter
- 8 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 2.5 dlcremefine 15%
- 6 skiverugbrød
- 50 gramsolsikkekerner
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og pil skrællen af løget. Skær begge dele i grove tern. Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, løg, kartofler og rodfrugter. Tilsæt vand, bouillon og cremefine. Lad det simre under låg i ca. 15 min.3
Smuldr rugbrødet med hænderne og vend det med solsikkekerner, en god sjat olivenolie og salt. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen i ca. 10 min. Rugbrødet bliver endnu sprødere, når det køler lidt af efter en tur i ovnen.4
Blend suppen og smag til med salt og peber.5
Server rodfrugtsuppen med sprød rugbrødstopping og solsikkekerner på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smuldre rugbrødet.
Ekstra smag: Tilsæt frisk eller tørret timian til suppen.