Rugbrødssandwich med hjemmelavet ærtepuré, hummus og spejlæg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramfrosne ærter
  • 0.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 8 skiverugbrød
  • 3 stktomater
  • 1 stkagurk
  • 200 gramgulerødder*
  • 6 stkæg
  • 200 gramhumus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er super hyggeligt at bygge sin egen sandwich ved middagsbordet. Her har vi lavet en vegetarisk udgave med hjemmelavet ærtepuré, hummus og spejlæg og serveret med gnavergrønt. Velbekomme!

Fremgangsmåde

1. Kom de frosne ærter i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå et øjeblik og hæld vandet fra. Tilsæt til at begynde med halvdelen af cremefraichen, salt og peber, og blend det til en ensartet ærtepuré med en stavblender. Er puréen for fast, så tilsæt lidt mere creme fraiche. Kom herefter puréen op i en lille skål.

2. Pensl rugbrødsskiverne med lidt olivenolie og rist dem på en brødrister eller i ovnen ved 175 grader, til de er sprøde.

3. Skær tomaterne og halvdelen af agurken i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i stave sammen med resten af agurken.

4. Varm en pande op med en god sjat olivenolie, slå æggene ud på panden, når den er varm, og krydr med salt og peber. Vend æggene når de har fået en gylden stegeskorpe, sluk for panden og lad æggene stege færdige på eftervarmen. Du kan også nøjes med kun at stege æggene på den ene side, hvis du er mere til det.

5. Server alle ingredienserne i skåle, æggene på panden og lad familien bygge deres egen rugbrødssandwich. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære agurkerne i skiver og skrælle gulerødderne. Ekstra smag: Kom lidt tabasco i sandwichen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre