Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Saftige bøffer skåret af marineret svinefilet som vi bager i ovnen med porre, citron og timian. Vi serverer bøfferne med pommes frites og appelsinsalat med tranebær. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 grampommes frites
- 2 stkporre
- 1 stkøkologisk citron
- 0.5 spsksukker
- 0.5 spsktørret timian
- 1 stkmarineret filet med tomat og ramsløg
- 400 gramgulerødder
- 3 stkappelsin
- 50 gramtranebær eller rosiner
- dressing efter eget valg
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
- ketchup
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bag fritterne i ovnen efter anvisningen på posen.2
Fjern top og bund fra porrerne, skyl og rens dem godt og skær dem i ringe. Skær citronen i skiver og vend sammen med porrerne i et ovnfast fad. Top med sukker, timian og lidt salt og peber. Bag porrefadet i ovnen i ca. 10 minutter.3
Skær fileten ud til bøffer efter smag. Varm en pande op med olie og steg bøfferne til de har fået en gylden overflade på begge sider. Tag fadet ud af ovnen, læg bøfferne ovenpå og bag det yderligere i 10 minutter, indtil kødet er gennemstegt.4
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Vend sammen og top med tranebær og valgfri dressing.5
Server de saftige bøffer med fritter, ketchup, appelsinsalat og citronstegte porre. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle appelsinerne og skære dem i skiver.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.