Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Samosa er super lækre! Det er en indisk spise, som minder lidt om en forårsrulle. Du kan enten lave samosaer selv ved at trykke på kokkehuen. De fleste supermarkeder har dem også på frost, og ellers kan du bytte dem ud med forårsruller. Vi serverer de sprøde sager med rissalat og raita. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 stkrød peberfrugt
- 200 gramgulerødder
- 0.5 spskkarry
- 200 gramfrosne ærter
- 8 stksamosaer eller forårsruller
- 0.5 pottefrisk mynte
- 0.5 stkagurk
- 2 dlyoghurt naturel
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak løg og hvidløg fint. Skyl og rens peberfrugten, skræl gulerødderne og skær begge dele i tynde strimler. Svits løg, hvidløg og karry i et par minutter i lidt olivenolie på en pande.2
Tilsæt peberfrugt, gulerødder og frosne ærter og steg videre, til det hele er brunet godt af. Bland grøntsagerne med risene og smag til med salt og peber.3
Opvarm en god sjat olie i en dyb pande. Steg samosaer eller forårruller til de er gyldne og læg dem til afdrypning på lidt køkkenrulle. Husk at vende dem undervejs. Du kan også lave dem i ovnen efter anvisningen på pakken.4
Og nu til raitaen. Skyl og hak mynten fint - du bestemmer selv mængden alt efter smag. Vask agurken, del den på langs og fjern kernerne. Riv agurken groft og pres så meget væde ud af den revne agurk, som du kan. Du kan evt. vride agurken i et rent viskestykke.5
Bland agurk, mynte og yoghurt sammen i en skål og smag til med salt. Servér de sprøde samosaer med raita og rissalat.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave raita. De kan skylle agurken, rive den og presse væden fra. Lad dem røre det hele sammen og smage raitaten til.
Vi har lavet en nem tegning, der viser, hvordan du folder samosaer, hvis du laver den hjemmelavede udgave.