Shawarma med stegt kylling og fritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Du behøver skam ikke frekventere den lokale shawarmabar for at sætte tænderne i en saftig durum - du kan sagtens lave dem selv! Her har vi lavet en udgave med kylling, grøntsager og humus, som vi serverer med nemme fritter. Vi har brugt rødbedehumus, men du kan sagtens bruge den almindelige også. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller lav dine egne. Klik på kokkehuen og få vores nemme opskrift.

2. Rist spidskommen og koriander på en tør pande, til det dufter dejligt. Lad krydderierne køle lidt af, mens du ordner kødet.

3. Skær kyllingen i strimler. Bland krydderierne sammen med kødet, presset hvidløg, olivenolie, citronsaft og salt i en frysepose. Masser krydderiblandingen godt ind i kødet og lad det lynmarinere, mens du fikser grøntsager og dressing.

4. Steg nu kødet på en varm pande uden olie - der er nok olie i krydderiblandingen. Kødet skal være gennemstegt og ha' fået lidt stegeskorpe.

5. Skyl og rens peberfrugt og agurk og skær begge dele i skiver. Skær løget i fine ringe. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.

6. Lun fladbrødene og stil grøntsager, humus, kyllingekød og fladbrød på bordet. Server med sprøde fritter og dyppelse.

7. Lad familien sammensætte deres helt egen yndlingsshawarma!

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og peberfrugt. De kan også skrælle gulerødder og måske prøve at rive dem på rivejernet. Har du ikke lige tid til at bage dine egne fladbrød, kan du sagtens bare nappe en pakke tortillas i supermarkedet. Men vælg dem med fuldkorn.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre