Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Det her er altså virkelig den bedste ret at camouflere rodfrugter i! Den smager vildt godt, og selv den største (lille) grøntsagsdetektiv har ikke en chance for at opdage det udspekulerede forældrebedrag ;o) Retten er beregnet til to dage - så brug f.eks. resterne i pitabrød eller med kartoffelmos på dag to. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 stkpersillerod
- 375 gramgulerødder
- 700 gramhakket oksekød
- 2 tsktørret timian
- 2 tskpaprika
- 2 dåserhakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 2 dlvand
- 2 terningoksebouillon- kan udelades
- 1 pakkefrisk fuldkornspasta
- 75 gramrevet parmesan
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løgene fint. Skræl persillerødder og gulerødder. Gem lidt gulerod til pynt. Riv resten af rødderne på den grove side af et rivejern. Steg det hele i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande, til det har taget farve.2
Tilsæt kødet og steg videre, til det er brunet godt af. Tilsæt timian, paprika, hakkede tomater, tomatpuré, vand og bouillonterninger og lad kødsaucen simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.3
Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken og riv den sidste skrællede gulerod på den fine side af et rivejern. Server den dampende varme pasta med kødsauce på toppen og lidt revet gulerod og parmesan som pynt.4
Velbekomme :o)Tip
Det er klart billigst at købe et helt stykke ost i supermarkedet og rive det selv. Og så smager det også meget bedre. Vælg evt. den variant, der hedder Grana Padano. Det er ikke ægte parmesan, men smager næsten lige sådan og er en hel del billigere.