Stegte ris med edamame og skinke

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 150 gramedamamebønner
  • 150 grambønnespirer
  • 200 gramgulerødder
  • 3 stkæg
  • 400 gramkolde kogte ris
  • 2 spsksoya
  • 150 gramskinke i tern
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Stegte ris med edamame og skinke

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Denne ret er super god til at få bund i risresterne fra aftenen før. Men har du ikke ris tilovers, kan du også bare koge en portion. Husk dog at køle dem af, inden du skal bruge dem. Her har vi blandet risene med skinke og masser af grønt. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 150 gramedamamebønner
  • 150 grambønnespirer
  • 200 gramgulerødder
  • 3 stkæg
  • 400 gramkolde kogte ris
  • 2 spsksoya
  • 150 gramskinke i tern
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint. Optø edamamebønnerne efter anvisningen på posen. Skyl bønnespirrene. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern.

2. Pisk æggene sammen i en skål. Steg dem under omrøring i lidt olivenolie i en wok eller en dyp pande, til de lige nøjagtigt er gennemstegte og har konsistens som røræg. Tag æggene af panden og stil dem til side.

3. Tilsæt endnu en sjat olivenolie og steg løgene et par minutter. Tilsæt ris og soya og rør godt i nogle minutter. Tilsæt skinke, bønner, bønnespirrer og gulerødder og rør hele tiden, så risene ikke brænder på. Tilsæt til sidst æggene under omrøring.

4. Smag til med lidt mere soya, hvis du synes og drys med lidt grønt på toppen, hvis du har noget på lager. Så er der serveret!

5. Velbekomme :o)

Tip

Det er ikke så vigtigt, om du bruger 100 gram kogte ris mere eller mindre. Brug det du har tilovers, og som du synes passer til din families appetit :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre