Svensk pølseret - på dansk

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 150 gramgulerødder*
  • 4 stkgrillpølser
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1/2 dlketchup
  • 1.5 dlmælk
  • 4 tskpaprika
  • 75 gramfeta i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi kan takke Sverige for en hel del! EM-triumfen i 1992, to grand prix-sejre og ikke mindst svensk pølseret! En sand familieklassiker, som vi har opdateret en smule ved at fjerne fløden og i stedet tilføje gulerødder og feta. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Overhæld dem med koldt vand, så de køler af, og skær dem herefter i mundrette bidder.

2. Hak løgene og de skrællede gulerødder i fine tern. Svits begge dele i lidt olivenolie, til det har taget farve.

3. Tilsæt kartofler, pølser skåret i mundrette bidder, tomatpuré, hakkede tomater, halvdelen af ketchupen, mælk og paprika. Lad det småsimre i fem minutters tid, til det hele er gennemvarmt, og ungerne har nået at dække bord..;o)

4. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere ketchup og server med smuldret feta og lidt persille eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

Vi har pillet fløden ud af vores svenske pølseret, fordi vi synes, at den egentlig smager rigtig godt bare med mælk. Men har du lidt fløde i køleskabet, kan du sagtens erstatte noget af mælken - eller det hele - med fløde.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre