Tacoskaller med pulled chicken

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spskbrun farin
  • 1/4 dleddike
  • 1/2 spskallroundkrydderi
  • 400 gramstegt kyllingekød
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 50 gramrevet ost
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  • 8 stktacoskaller
  •  sød chilisauce
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hos Mambeno elsker vi tacoskaller - og ikke mindst konkurrencen om, hvem der kan spise en hel, uden at den knækker! Her har vi fyldt skallerne med en lynhurtig snydeudgave af pulled chicken lavet af forstegte kyllingefileter fra dagen før. Men du kan også bare stege et par kyllingefileter til lejligheden :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

2. Hak løget fint og steg det i lidt olivenolie ved middel varme, til det har taget farve. Tilsæt ketchup, farin, eddike og allroundkrydderi og rør godt. Riv nu de stegte kyllingefileter i helt fine trevler med fingrene eller en gaffel og tilsæt dem til marinaden. Lad kyllingen simre under omrøring i ca. fem minutter, eller til marinaden er kogt så meget ind, at den begynder at hænge fast på kyllingekødet. Pas på ikke at koge for længe - kødet skal stadig være lidt smushi! Smag til med salt og peber.

3. Skyl imens salaten og skær den i fine strimler. Vask tomaterne, skær dem i tern og riv osten groft. Skræl gulerødderne, vask agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

4. Varm tacoskallerne i ovnen og stil dem på bordet sammen med alt fyldet i små skåle. Lad familien sammensætte deres yndlingstaco og server med gnavergrønt og sød chilisauce som dip.

5. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o) Du kan bruge de fleste typer eddike. Vi har brugt hvid lagereddike, men du kan også bruge f.eks. balsamico. Du skal blot være opmærksom på, at marinade og kød dermed bliver lidt mørkere.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre