Tarteletter med høns i asparges og bønner - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramhønsekød i tern
  • 600 gramfrosne bønner
  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2 dlsødmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 8 stktarteletter
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lækre sprøde tarteletter som fyldes med klassisk høns i asparges, hvor vi har brugt resterne fra gårsdagens kylling. Har du ikke kylling tilovers, så kog et par kyllingefileter. Vi serverer tarteletterne med kogte bønner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, til smør og mel er rørt godt sammen. Pisk videre et par minutter ved middel varme - uden det tager farve. Så fjerner du smagen af mel.

3. Tilsæt lidt af væden fra aspargesene mens du igen bruger dine Skipper Skræk muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt sådan, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

4. Tilsæt mælken lidt efter lidt mens du igen pisker derudaf. Tilsæt herefter asparges, kyllingekød og smuldret bouillon. Bring det forsigtigt i kog under omrøring så det ikke brænder på.

5. Kog bønnerne i saltet vand i ca. 3.4 minutter.

6. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du vil have en lidt tyndere sauce. Lun tarteletterne i ovnen.

7. Server tarteletterne med høns i asparges og kogte bønner. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive kyllingen i strimler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre