Tarteletter med høns i asparges og fyldig jordbærsalat - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 skiverugbrød
  •  rester fra stegt kylling
  • 50 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 8 stktarteletter
  • 50 gramgræskarkerner
  • 250 gramjordbær
  • 70 gramsalatmix
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tarteletter med høns i asparges og fyldig jordbærsalat - dag to

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Sprøde tarteletter serveret med høns i asparges, der er lavet af kyllingekødet fra gårsdagens græske kylling. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 skiverugbrød
  •  rester fra stegt kylling
  • 50 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 8 stktarteletter
  • 50 gramgræskarkerner
  • 250 gramjordbær
  • 70 gramsalatmix
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær rugbrød i små tern. Bland det med en sjat olie og lidt salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 15-20 minutter.

2. Riv det stegte kyllingekød i strimler med fingrene.

3. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, til smør og mel er rørt godt sammen. Pisk videre et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Så fjerner du smagen af mel.

4. Tilsæt nu lidt af væden fra aspargesene, mens du igen bruger dine Skipper Skræk muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt sådan, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

5. Tilsæt herefter mælken lidt efter lidt, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt asparges, kyllingekød og bouillonterningen. Bring det forsigtigt i kog under omrøring, så det ikke brænder på.

6. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du vil have en lidt tyndere sauce. Lun tarteletterne i ovnen.

7. Rist græskarkernerne på en tør pande til de er brune. Køl af på en tallerken. Skyl jordbær og skær dem i skiver, skyl salaten. Bland salat med jordbær, græskarkerner, rugbrødcroutoner og valgfri dressing.

8. Server tarteletter med jordbærsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære jordbær i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre