Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her serverer vi ovnbagt laks marineret i teriyakisauce og toppet med sesamfrø. Vi serverer den lækre laks med grøntsager stegt med sød chilisauce, soya og dampende varme ris som tilbehør. Kan du finde sukkerærter, også kaldet sugar snaps, så brug dem i stedet for de grønne bønner. Det giver en ekstra lækker sprødhed til retten. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramfersk laks
- 40 gramteriyakisauce
- 10 gramsesamfrø
- 250 gramris
- 300 gramgulerødder
- 1 stkrødløg
- 1 fedhvidløg
- 125 gramfrosne bønner
- 150 gramedamamebønner
- 2 spsksød chilisauce
- 2 spsksoya
- bagepapir
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Læg laksesiden med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel teriyakisaucen over laksen og drys med sesamfrø, salt og peber. Bag laksesiden i ovnen i ca. 25 min.3
Kog risene efter anvisningen på pakken.4
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern. Pil skrællen af rødløg og hvidløg. Skær rødløget i tynde både og hak hvidløget fint.5
Varm en pande op med olivenolie og lynsteg gulerødder, rødløg, hvidløg, grønne bønner og edamamebønner. Tilsæt sød chilisauce og soya og steg i et par minutter.6
Server teriyakilaksen med de lynstegte grøntsager og dampende varme ris. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn drysse sesamfrø på laksesiden og pille skrællen af rødløg og hvidløg.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.