Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Tomatsuppe er en klassiker og et hit hos rigtig mange børn - og vidste du, at dåsetomater også tæller med i grøntsagsregnskabet "Seks om dagen"? Her har vi smuglet lidt knoldselleri i suppen, som giver en rigtig god smag. Vi serverer suppen med kød- og melboller og lunet pitabrød. Nem og hurtig aftensmad til travle dage. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 stkknoldselleri
- 2 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 0.5 spsktørret timian
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 6 dlvand
- 4 stkpitabrød med fuldkorn
- 500 gramkød- og melboller
- 1.5 dlcreme fraiche 9 %
- salt
- peber
- akaciehonning
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Hak løg og hvidløg. Skræl knoldselleriet og skær det i grove stykker. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde, til det har taget en smule farve. Tilsæt herefter selleri og lad det svitse med et par minutter.3
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian, smuldret grøntsagsbouillon og vand og lad det simre i ca. 15 minutter. Lun imens pitabrødet i ovnen.4
Blend suppen glat med en stavblender. Du kan også bruge en almindelig blender, men husk kun at fylde den halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de blendes. Fjern evt. låget og læg et rent viskestykke over som låg i stedet. Tilsæt kød- og melboller og varm op.5
Smag til med salt, peber og lidt honning og servér med lunet pitabrød og creme fraiche på toppen.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skære knoldselleri i grove stykker. De kan også smuldre grøntsagsbouillon og komme de øvrige ingredienser i gryden samt hjælpe med at smage til.