Tunfrikadeller med gulerodssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Har du aldrig smagt tundeller før? Så skal du prøve vores super nemme udgave lavet af tun fra dåse, der er rørt med citronskal og persille. De er virkelig gode og fantastiske til at få ungerne til at spise mere fisk. Her har vi serveret dellerne med en nem gulerodssalat og rugbrød. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hæld væden fra tunen op i en skål. Hak løget fint og bland det sammen med tun, rasp, æg, saft og revet skal fra citronen, skyllet og hakket persille, mælk og tunvand. Rør det godt sammen, så tunen bliver fordelt jævnt, og farsen bliver lind og lækker som en normal fiske- eller frikadellefars. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere rasp. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk eller væde fra tunen.

2. Steg en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som du vil have den. Det er ikke sikkert, der skal tilsættes salt, da tunen i forvejen er salt.

3. Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg tundellerne i olivenolie på en pande.

4. Servér dellerne med ristet rugbrød smurt med humus eller friskost og en hurtig gulerodssalat af revet gulerødder og skyllet æbler i tern, vendt med lidt citronsaft og honning. Top med mandler og rosiner.

5. Velbekomme!

Tip

Har du lyst til at lave din egen humus, skal du blot klikke på kokkehuen i ingredienslisten - så får du vores nemme opskrift.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre