Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Har du aldrig smagt tundeller før? Så skal du prøve vores super nemme udgave lavet af tun fra dåse, der er rørt med citronskal og persille. De er virkelig gode og fantastiske til at få ungerne til at spise mere fisk. Her har vi serveret dellerne med en nem gulerodssalat og rugbrød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 dåsertun i vand
- 1 stkløg
- 50 gramrasp
- 1 stkæg
- 0.5 stkøkologisk citron
- 0.5 pottepersille
- 1 dlmælk
- 1 dltunvand
- 500 gramgulerødder
- 2 stkæbler
- 50 grammandler
- 50 gramrosiner
- akaciehonning
- rugbrød
- hummus eller friskost
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hæld væden fra tunen op i en skål. Hak løget fint og bland det sammen med tun, rasp, æg, saft og revet skal fra citronen, skyllet og hakket persille, mælk og tunvand. Rør det godt sammen, så tunen bliver fordelt jævnt, og farsen bliver lind og lækker som en normal fiske- eller frikadellefars. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere rasp. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk eller væde fra tunen.2
Steg en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som du vil have den. Det er ikke sikkert, der skal tilsættes salt, da tunen i forvejen er salt.3
Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg tundellerne i olivenolie på en pande.4
Servér dellerne med ristet rugbrød smurt med hummus eller friskost og en hurtig gulerodssalat af revet gulerødder og skyllet æbler i tern, vendt med lidt citronsaft og honning. Top med mandler og rosiner.5
Velbekomme!Tip
Har du lyst til at lave din egen humus, skal du blot klikke på kokkehuen i ingredienslisten - så får du vores nemme opskrift.