Verdens bedste lasagne - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 75 grambacon i skiver
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  • 50 gramrevet ost
  • 25 gramrasp
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Verdens bedste lasagne - til to dage

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Vi ved godt, at det måske er at tage munden for fuld, men vi synes virkelig, at denne lasagne er noget helt særligt! Masser af grøntsager, men alligevel super blød, lækker og cremet. Lige indtil vi laver en, der er bedre, er det her verdens bedste lasagne. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkaubergine
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 75 grambacon i skiver
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  • 50 gramrevet ost
  • 25 gramrasp
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Vask auberginen og skær den i skiver af ca. 1/2 cm. Steg dem på begge sider i lidt olivenolie på en pande, til de er blevet lysebrune. Så bliver de lækre og bløde, når de kommer i lasagnen. Stil dem til side.

2. Hak imens løg og hvidløg fint. Skræl og riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og skær spidskålet i helt fine strimler. Skær baconen i mindre stykker og steg dem på en tør dyb pande eller i en gryde. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre et par minutter.

3. Tilsæt kødet og steg, til det er blevet brunet godt af på alle sider. Tilsæt gulerødder og spidskål og steg videre, til det er faldet lidt sammen. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad saucen simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

4. Fordel kød, auberginer og mornaysauce i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Drys med revet ost og rasp på toppen. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gylden på toppen. Velbekomme!

Tip

Opskriften her er beregnet til to dage. På dag to kan du servere resterne med gnavergrønt og hvidløgsflute - som du helt selv kan vælge, om du vil købe færdigt i supermarkedet eller lave selv efter vores nemme opskrift. Får ungerne madpakker med i skole eller institution, så husk at tage et lille stykke lasagne fra.


Vi har brugt spidskål i opskriften, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager - f.eks. frisk eller frossen spinat.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre