Vietnamesisk bahn mi med marineret kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  rester fra stegt kylling
  • 1 fedhvidløg
  • 4 spsksød chilisauce
  • 4 spsksoya
  • 10 gramsukker
  • 4 spsksesamolie
  • 1 stklime
  • 4 stkgroft flute
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 3 stkforårsløg
  • 0.5 stkagurk
  •  salat efter eget valg
  • 1 pottefriske koriander
  •  mayonnaise
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Banh mi er en vietnamesisk sandwich med mørt kød i strimler. Her har vi brugt stegte kyllingefileter fra i går, som vi har marineret i en virkelig god asiatisk dressing. Har du ikke kylling tilovers, så steg lidt kyllingeinderfilet. Vi serverer de lækre sandwich med grøntsager, mayo og friske koriander (til dem, som har lært at synes om den slags..) God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær de kolde kyllingefileter fra i går i papirtynde strimler med din største sabel af en ninjakniv. Men husk at passe på fingrene - ellers er det slut med Ludo i ferien!

2. Hak hvidløget og bland det med sød chilisauce, soya, sukker, sesamolie og saften fra en lime i en gryde. Tag 1/3 af marinaden fra og gem den til serveringen. Vend nu de strimlede kyllingefileter i resten af marinaden i gryden. Lad kødet og marinaden simre under omrøring i 3-5 minutter, til marinaden er kogt så meget ind, at den begynder at hænge fast på kødet. Pas på ikke at koge den for meget ind, så kødet mister noget af det lækre og saftige. Smag til med salt og peber.

3. Varm flutesene i ovnen eller på en brødrister.

4. Skyl og skær peberfrugt, forårsløg og agurk i skiver. Skyl salaten og anret grøntsagerne og det marinerede kyllingekød, resten af marinaden, mayo og koriander i små skåle. Lad familien sammensætte deres helt egen yndlingssandwich.

5. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine unger rør i marinaden og smage den til. Og lad dem også anrette grøntsagerne i små skåle og på fade lige som de synes, det ser pænest ud.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre