Vikingegryde - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 stkspidskål
  • 8 stængelbladselleri
  • 600 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 1000 gramsmå kartofler
  • 300 gramgrillpølser
  • 700 gramkyllingefilet
  • 1 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 spsksød chilisauce
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vikingegryde - til to dage

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Her får du den lækreste opskrift på en gryde fuld af gode sager til både store og små vikinger! Retten er fyldt med kylling, pølser, kartofler, selleri, gulerødder og champignon - og masser af lækker sovs til at smovse i. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 stkspidskål
  • 8 stængelbladselleri
  • 600 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 1000 gramsmå kartofler
  • 300 gramgrillpølser
  • 700 gramkyllingefilet
  • 1 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 spsksød chilisauce
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Begynd med at ordne alle grøntsagerne - så skal du ikke tænke mere på dem. Medmindre du virkelig ikke kan lade være med at tænke på dem, så er det selvfølgelig også helt ok..

2. Men altså: Hak løget fint. Skyl spidskålet og skær det i tynde strimler. Skyl bladsellerien og skær den i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Rens kartoflerne og skær dem i halve. Stil alle grøntsagerne til side.

3. Skær pølserne i mindre stykker. Skær kyllingen i mundrette tern eller strimler, alt efter hvad du bedst kan lide. Stil kødet til side og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Steg nu løg, pølser, kylling og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde - og husk igen god køkkenhygiejne, når du har rørt ved råt kød. Steg kyllingen under omrøring, til den er brunet let af på alle sider.

5. Tilsæt tomatpuré, vand, bouillon, sød chilisauce, oregano og alle grøntsagerne. Det fylder en del i gryden men falder sammen, når det har simret nogle minutter. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 10-15 minutter til kartoflerne er møre.

6. Tilsæt madlavningsfløde og varm op. Smag til med salt og peber og server gryderetten til familiens kampklare vikinger.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at:


  1. skylle og skære champignonerne i kvarte

  2. skære spidskål i strimler - hjælpe ved at skære spidskålet halvt over først, så det står stabilt på skærebrættet.

  3. skylle over skære bladselleri i mindre stykker

  4. skrælle gulerødderne

  5. skære pølserne i mindre stykker

  6. Røre i gryden og smage retten til med salt og peber

  7. hjælpe med at dække bord

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre