Gulerodssuppe med karry og kokos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramgulerødder
  • 200 gramkartofler- eller almindelige kartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 tskspidskommen
  • 2 tskkarry
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlkokosmælk
  • 1 stkæble
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  • 1 dlskyr
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Gulerodssuppe med karry og kokos

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Det her er noget nær verdens bedste gulerodssuppe - synes vi og vores unger i hvert fald! Den er fyldt med masser af gulerødder (surprise!!), karry, kokos og spidskommen. Og så er den toppet med skyr, sprøde græskarkerner og æble. Mums og god fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramgulerødder
  • 200 gramkartofler- eller almindelige kartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 tskspidskommen
  • 2 tskkarry
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlkokosmælk
  • 1 stkæble
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  • 1 dlskyr
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg. Svits nu løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en stor gryde, til de begynder at dufte. De skal være klare, men ikke tage farve. Tilsæt gulerødder, kartofler, spidskommen, karry, vand, bouillonterninger og kokosmælk og bring det hele i kog. Lad det simre i 20-25 minutter, til gulerødder og kartofler er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

2. Skær æblet i fine stænger eller tern og vend dem med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Stil dem til side.

3. Blend nu suppen helt glat i en almindelig blender eller med en stavblender og smag til med lidt citronsaft. Er suppen for tyk, kan du tilsætte lidt mere kokosmælk eller vand. Lun flutet.

4. Anret suppen i dybe tallerkener med en klat skyr og æble på toppen. Har du græskarkerner, mandler eller andre kerner eller nødder på lager, så rist evt. en håndfuld på en tør pande og drys over suppen. Server med lidt groft flute til at dyppe med.

5. Velbekomme :o)

Tip

Husk aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Start langsomt og skru forsigtigt op for hastigheden. Læg et viskestykke over i stedet for låget, når du blender. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender direkte i gryden. Men giv suppen en ordentlig tur! Den skal helst være så glat og uden klumper som muligt.



Husk i øvrigt, at du kan fryse kokosmælken i en bøtte med tætsluttende låg, hvis du har rester tilovers. Så har du til næste gang. Og har du skyr tilovers, så brug det til morgenmad eller eftermiddagssnack med lidt müsli, frisk frugt eller kompot på toppen :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre