Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi piftet den klassiske æggekage op med frisk spinat. Vi serverer æggekagen med hummus, hjemmelavet romesco-dip, ristet rugbrød og gnavergrønt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stksnackpeber
- 1 stkrødløg eller alm. løg
- 1 fedhvidløg
- 50 grammandler
- 35 gramspæde spinatblade
- 9 stkæg
- 2 dlmælk
- 1 dlolivenolie
- 1 stkcitron
- 300 gramgulerødder
- 0.5 stkagurk
- 4 skiverugbrød
- 200 gramhummus
- bagepapir
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl snackpeberne og fjern kernehuset. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og vend det med mandlerne og en god sjat olivenolie, salt og peber.3
Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det hele i ovnen i ca. 15 min., til det har taget farve.4
Skyl spinaten. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, salt og peber. Tilføj spinaten. Tag en pande, som kan tåle at komme i ovnen og tilføj lidt olivenolie. Hæld æggemassen op i panden.5
Steg æggekagen ved middelvarme til den har sat sig lidt i siderne. Sæt den herefter i ovnen og lad den bage færdig i ca. 15 min.6
Blend imens de bagte snackpebere, rødløg, hvidløg, mandler og olivenolie med en stavblender til den lækreste romesco-dip. Smag til med citronsaft.7
Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær dem i stave. Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister.8
Server æggekagen sammen med hummus, den hjemmelavede romesco-dip, ristet rugbrød og gnavergrønt. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn slå æggene ud i en skål.