Nem boller i karry med spidskål - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dlmælk
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 1 stkæble
  • 50 grammandler
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nem boller i karry med spidskål - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Boller i karry er en ægte Mambeno-favorit! Her har vi udvidet den klassiske udgave med spidskål, der både er camoufleret i bollerne og serveret stegt som tilbehør sammen med ris. Er der voksne i familien, der vil skære ned på kulhydraterne, kan spidskålen spises som tilbehør uden ris eller blandes sammen med risene. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Husk at opskriften er beregnet til to dage. Prøv også vores klassisk opskrift på boller i karry. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 150 gramgulerødder
  • 0.5 stkspidskål
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dlmælk
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 1 stkæble
  • 50 grammandler
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt vandet til at koge sammen med bouillonterningerne i en anden gryde. Hak løgene fint, skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern. Skyl spidskålet og fjern stokken. Skær den ene halvdel af spidskålet i tynde strimler og stil til side. Hak den anden del af spidskålet helt fint eller endnu bedre: Giv det en tur i en minihakker eller foodprocessor.

2. Rør kød, salt, æg, mel, mælk, løg, gulerødder, finthakket spidskål og lidt friskkværnet peber sammen i en skål. Når vandet koger, former du små boller med en ske og håndfladen. Læg dem forsigtigt i vandet og lad det simre, indtil bollerne flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle, så du er sikker på, at smagen er, som du vil have den.

3. Tag bollerne op og læg dem i en skål. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet, så det får den rette sovsekonsistens. Husk, at sovs bliver tykkere, når det begynder at koge. Hvis du synes, at sovsen er for tynd, rører du bare lidt mere majsstivelse ud i vand og tilsætter det lidt efter lidt. Du kan også jævne med mel rystet sammen med vand.

4. Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele! Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Steg nu spidskålsstrimlerne ved høj varme i lidt olivenolie på en pande, til det har taget lidt farve. Husk at krydre med salt og peber.

5. Server med ris, spidskål og lidt hakket æble og mandler og evt. persille eller andet grønt på toppen. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne til hurtig aftensmad dagen derpå.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre