Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
I dag laver vi en anderledes burger med bøffer af hakket kalv og flæsk, der er toppet med bacon og en lækker æblekompot med timian. Vi serverer burgerne med majskolber som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkæbler
- 0.5 spsktimian
- 4 stkmajskolber
- 200 grambacon i tern
- 400 gramhakket kalv og flæsk
- 0.5 stkicebergsalat
- 1 stkrødløg
- 4 stkbrioche burgerbolle
- agurkesalat
- ketchup
- remoulade
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl æblerne og fjern kernerne. Skær æblerne i grove tern og hæld dem i en gryde sammen med timian og lidt vand - ca. 0.5 dl. Lad det koge sammen til en kompot - det tager ca 10-15 minutter. Husk at røre i gryden undervejs.2
Hæld vand og lidt salt i en gryde og bring det i kog. Fjern blade og hår fra majskolberne og lad dem koge i ca. 10 min.3
Steg baconen sprød på en tør pande. Lad baconstykerne dryppe af på et stykke køkkenrulle og behold fedtstoffet på panden.4
Form kødet til bøffer og krydr dem med salt og peber. Steg dem i lidt olivenolie og baconfedtet på en pande til de er gennemstegte.5
Skyl salaten. Skræl løget og skær begge dele i mindre stykker efter eget ønske.6
Lun burgerbollerne i ovnen eller giv dem en tur i brødristeren.7
Stil alt på bordet i skåle og på fade og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingsburger. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære grøntsagerne i mindre stykker.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.