Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
De klassiske fiskedeller har fået selskab af orientalsk tilbehør i form af ris lækker kokossauce med ingefær. Hertil kålsalat med peanuts og koriander. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Fiskedeller, ris og salat
- 250 gramvilde ris
- 400 gramfiskefars
- 4 dlkokosmælk
- 2 cmfrisk ingefær
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskkarry
- 1 stklime
- 2 stkæbler
- 200 gramfærdig kålsalat
- 75 grampeanuts
- 0.5 pottefriske koriander
- majsstivelse
- salt
- peber
- smør
- sukker
- Dressing
- 1 stklime
- 2 spskolivenolie
- 0.25 spskakaciehonning
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Opvarm en pande med en god slat smør og olivenolie. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller af farsen med skeen og håndfladen. Lad dellerne stege til de har en fin, gylden og sprød overflade på hver side og er gennemstegte.3
Opvarm kokosmælk i en gryde. Skræl ingefæren, riv det på den fine side af rivejernet og tilsæt i kokossauce. Tilsæt presset hvidløg og karry. Smag til med salt, peber, limesaft og evt. lidt sukker.4
Skyl æblerne og skær dem i tern. Bland dem med den færdige kålsalat, peanuts og hakkede koriander. Lav en hurtig dressing ved at blande limesaft, olivenolie og honning og smag til med salt og peber.5
Server fiskedellerne med ris, kokossauce og kålsalat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler i tern, hakke koriander og blande salaten.