Fiskedeller serveret med ovnbagte kartofler og råkost med peanuts

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 400 gramfiskefars
  • 250 gramgulerødder
  • 0,5 stkagurk
  • 150 grambønnespirer
  • 100 grampeanuts
  • 1 stklime eller citron
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  sød chilisauce
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskedeller serveret med ovnbagte kartofler og råkost med peanuts

I samarbejde med

Her serverer vi klassiske fiskedeller formet af færdiglavet fiskefars og serveret med sprøde og bløde ovnbagte kartofler. Hertil en smagfuld råkost med gulerødder, bønnespirer og agurk vendt med hakket peanuts, limesaft og sød chilisauce. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 400 gramfiskefars
  • 250 gramgulerødder
  • 0,5 stkagurk
  • 150 grambønnespirer
  • 100 grampeanuts
  • 1 stklime eller citron
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  sød chilisauce
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med en god sjat olivenolie, salt og peber. Har du f.eks. sesamfrø i køkkenet, så vend kartoflerne i en håndfuld, inden de kommer i ovnen. Det smager skønt men kan sagtens udelades. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Varm en pande op med rapsolie og form fiskedellerne med en ske. Steg fiskedellerne på begge sider til de har en fast konsistens og en gylden overflade.

4. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl agurken og skær den ud efter eget ønske. Skyl bønnespirerne og hak peanutsene groft. Vend gulerødder, agurk, bønnespirer og peanuts sammen i en skål og smag til med lime- eller citronsaft og sød chilisauce.

5. Server fiskedellerne med ovnbagte kartofler og råkost som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kartoflerne med olivenolie og salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre