Friske forårsruller med kylling, grønt og ristede sesamfrø - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrisnudler
  •  stegt kylling
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  • 200 gramgulerødder*
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkforårsløg
  • 1 stklime
  • 0.5 dlsoya
  • 2 spsksød chilisauce
  • 3 spskpeanutbutter
  •  sesamfrø
  • 200 gramrispapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Friske forårsruller stammer fra Asien og er rullet af rispapir, der blødgøres i vand og fyldes med alverdens grønt og kød. Vi bruger resterne fra gårsdagens kylling og serverer forårsrullerne med en lækker peanutssauce. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne som anvist på pakken, dryp dem af og overhæld dem med koldt vand.

2. Skær kyllingefileterne i strimler.

3. Vask agurken. Rens snackpeberne og skræl gulerødderne. Skyl spidskålet. Skær top og bund af forårsløgene. Skær det hele i tynde strimler og stil det på bordet i små skåle.

4. Bland saften fra lime, soya, sød chilisauce og peanutbutter sammen i en skål eller giv det hele en snurretur i en minihakker.

5. Har du koriander på lager, så nip korianderbladene af stilkene og læg dem i en skål. Koriander er virkelig en deler i mange familier, så af hensyn til stemningen ved middagsbordet, er det en god idé at lade koriander være valgfri.

6. Fyld et fad med koldt vand og stil det på bordet sammen med alt tilbehøret. Kald familien sammen og begynd at lave jeres favoritruller.

7. Læg et stykke rispapir i blød i vandet 5-10 sekunder. Det må gerne være lidt hårdt, når det kommer på tallerkenen. Læg yndlingsfyldet på midten, fold siderne ind over og rul sammen. Dyp rullerne i den lækre sauce og spis til I segner!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at snitte grøntsagerne i tynde strimler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre