Grøntsagslasagne - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lasagne
  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 200 gramfriske spinatblade
  • 1 stksquash
  • 400 gramgulerødder
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 5 dlfedtfattig mornaysauce
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 10 stkcherrytomater
  • 300 gramgulerødder
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grøntsagslasagne - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Lasagne er en favorit hos de fleste unger og denne grøntsagslasagne, helt uden kød, kan - tro det eller ej - sagtens måle sig med klassikeren. Vores unger er i hvert fald vilde med den! Lasagnen er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lasagne
  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 200 gramfriske spinatblade
  • 1 stksquash
  • 400 gramgulerødder
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 5 dlfedtfattig mornaysauce
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  groft salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 10 stkcherrytomater
  • 300 gramgulerødder

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær top og bund af auberginen. Skær resten i tern og læg dem i et dørslag eller lignende. Vend aubergineternene med en lille håndfuld groft salt og lad dem stå. Det trækker en del af væsken ud af auberginen og gør den lækker og blød.

2. Hak løget fint. Skyl spinatbladene grundigt og stil dem til side. Skyl squashen, skræl gulerødderne og riv begge dele på den grove side af et rivejern - eller i en foodprocessor.

3. Steg nu løget i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Tilsæt squash og gulerødder og steg videre et par minutter. Skyl imens salten af aubergineternene og tilsæt dem til løg, squash og gulerødder. Tilsæt herefter spinaten og steg under omrøring, til bladene er faldet sammen.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og smuldret bouillon og lad det hele simre i ca. ti minutter. Smag til med salt og peber.

5. Fordel grøntsagsblandingen og mornaysauce i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel mozaerellaen på toppen og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden.

6. Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager, og server med en håndfuld cherrytomater, gulerødder, eller andre grøntsager, som gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Hvis du har helt små børn, så kog gulerødderne eller udskift dem med blødere grøntsager. F.eks. majs, ærter, agurk eller lignende. Så mindsker du risikoen for, at noget sætter sig galt i halsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre