Hurtig Mortens and med kartofler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 4 stkandebryst
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  akaciehonning
  •  sovsekulør
  •  syltet rødkål
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hurtig Mortens and med kartofler - til to dage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

And med kartofler og sovs (ikke sauce!) er en dansk klassiker. Her får du vores hurtige og nemme opskrift, hvor vi bruger andebryster for at spare tid. Vi har selvfølgelig også en opskrift med hel and med det hele, hvis du har tid. Retten her er til to dage. Ønsker du brunede kartofler, finder du opskriften længere nede. Gem resterne til pekingand på dag to. OBS: Vær opmærksom på at de fleste andebryster sælges frosne - så husk at tø dem op i forvejen.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 4 stkandebryst
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  akaciehonning
  •  sovsekulør
  •  syltet rødkål
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Vil du lave brunede kartofler, skal du stille dem udenfor, så de køler af og herefter pille dem med en urtekniv.

2. Rids fedtet på andebrysterne, krydr med salt og peber og læg dem på en kold pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tænd for varmen og lad brysterne stege ved middelvarme i ca. 10 minutter, uden at vende dem, indtil skindet er smukt brunt.

3. Vend nu andebrysterne (pas på, det sprøjter nok lidt) og sæt dem i ovnen, mens de stadig ligger på panden. Lad dem stege videre i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er svagt rosa i midten. Lad dem herefter trække utildækket på et spækbræt. Husk at gemme stegeskyen på panden - og husk grydelapperne!

4. Stil panden med stegesky på komfuret - HUSK grydelapperne på håndtaget! Tilsæt mælk og bouillon og lad det koge op under omrøring. Jævn sovsen lidt efter lidt med majsstivelse rørt ud i en smule vand i en kop. Tilsæt kulør efter behag og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft og honning.

5. Ønsker du brunede kartofler hælder du en god slat sukker på en kold pande og lader det smelte ved svag varme. Pas på, det ikke brænder på - lige pludselig går det mega stærkt! Tilsæt nu smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige.

6. Lun rødkålen, skær andebrystet i skiver og server! Velbekomme.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre