Hurtig Mortens and med brunede kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramsmå kartofler
  • 4 stkberberiandebryst
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmaizena
  • 1/2 stkcitron
  •  akaciehonning*
  •  sovsekulør
  • 125 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • 200 gramsyltet rødkål
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

And med brunede kartofler og sovs (ikke sauce!) er en dansk klassiker. Her får du vores hurtige og nemme opskrift, hvor vi bruger andebryster. Vi har selvfølgelig også en opskrift med hel and med det hele, hvis du har tid. Retten her er til to dage. Gem resterne til pekingand på dag to :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre, og stil dem udenfor, så de køler af. Pil dem herefter med en urtekniv.

2. Rids fedtet på andebrysterne , krydr med salt og peber og læg dem på en kold pande, der kan tåle at gå i ovnen. Tænd for varmen og lad brysterne stege ved middelvarme i ca. 10 minutter, uden at vende dem, indtil skindet er smukt brunt. Vend nu andebrysterne (pas på, det sprøjter nok lidt) og sæt dem i ovnen, mens de stadig ligger på panden. Lad dem stege videre i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er svagt rosa i midten. Lad dem trække utildækket på et spækbræt. Husk at gemme stegeskyen på panden - og husk grydelapperne:o)

3. Stil panden med stegesky på komfuret - HUSK grydelapperne på håndtaget! Tilsæt mælk og bouillon og lad det koge op under omrøring. Jævn sovsen lidt efter lidt med Maizena rørt ud i en smule vand i en kop. Tilsæt kulør efter behag og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft og honning.

4. Hæld sukkeret på en kold pande og lad det smelte ved svag varme. Pas på, det ikke brænder på - lige pludselig går det mega stærkt! Tilsæt nu smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige.

5. Lun rødkålen. Skær de skrællede gulerødder og agurk i stave som gnavergrønt. Skær anden i skiver og server! Velbekomme :o)

Tip

Vær opmærksom på, at retten er beregnet til to dage. Tag derfor halvdelen af andebrysterne fra og brug dem f.eks. til hurtig Peking and dagen derpå.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre