Klassisk burger med kartofler og majskolber

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 750 gramfrosne kartoffelskiver
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 1 stkrødløg eller alm. løg
  • 2 stkmajskolber
  • 500 gramhakket oksekød
  • 4 skiveost i skiver
  • 4 stkburgerboller
  •  burgerdressing
  •  agurkesalat
  •  ketchup
  •  remoulade
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mums! Her får du opskriften på en helt klassisk burger med smeltet ost, som vi serverer med sprøde kartoffelskiver og majskolber. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bring en gryde med vand i kog til majskolberne. Tilbered kartoffelskiverne i ovnen efter anvisningen på posen - eller lav dine egne efter vores opskrift ved at klikke på den lille kokkehue i ingredienslisten.

2. Skyl grøntsagerne og skær dem i skiver og strimler, som du nu synes, de skal være.

3. Skær enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i to og kog dem i saltet vand i ca. 10 min.

4. Form kødet til bøffer, krydr dem med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de er rosa eller gennemstegte. Når du har stegt bøfferne på begge sider, og de er næsten færdige, så læg en skive ost eller to på bøfferne til dem, der er til det. Så når osten lige at smelte en anelse inden serveringen.

5. Lun burgerbollerne i ovnen eller giv dem en tur i brødristeren.

6. Stil alt på bordet i skåle og på fade og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingsburger. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære grøntsagerne i mindre stykker. De kan også fjerne hår fra majskolberne. Vil du have en lidt lettere burger, eller bare skære ned på oksekødet, kan du bruge stegt kyllingefilet i stedet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre