Lækker lasagne med kylling - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spskkarry
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 1 kuglemozzarella
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stkæbler
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lækker lasagne med kylling - til to dage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Mmm, lasagne til to dage er simpelthen så lækkert! Denne lasagne har vi lavet med hakket kyllingekød, peberfrugt og gulerødder og gratineret med mornaysauce. Husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spskkarry
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 5 dlmornaysauce
  • 1 kuglemozzarella
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stkæbler
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Tag halvdelen af gulerødderne fra til gnavergrønt. Skræl og riv den anden halvdel af gulerødderne på den fine side af et rivejern og skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær peberfrugten i tern.

3. Steg hvidløg og løg i olivenolie i en dyb pande eller en stor gryde. Tilsæt kød, paprika, karry og oregano eller timian og lad det stege under omrøring, til kødet er blevet brunet godt af på alle sider.

4. Tilsæt gulerødder og peberfrugt og steg videre, til det hele er faldet lidt sammen.

5. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og lad saucen simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

6. Fordel kød og mornaysauce i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Top med mozzarella i stykker. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er gylden på toppen.

7. Skyl imens agurken og æblerne, skræl resten af gulerødderne og skær det hele i stave til gnavergrønt.

8. Velbekomme!

Tip

Opskriften her er beregnet til to dage, så husk at gemme resten til i morgen.


Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skylle peberfrugten, fjerne kernerne og skære peberfrugten ud i små tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre