Mørbradgryde med karry, bacon og æbler - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 100 grambacon i tern
  • 1 spskpaprika
  • 2 tskkarry
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 35 gramtomatpuré
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 dlvand
  • 1 pakkecocktailpølser
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stkæble
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbradgryde med karry, bacon og æbler - til to dage

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Vi elsker mørbradgryde hos Mambeno! Her har vi lavet en udgave med bacon, mager fløde, cocktailpølser og æbler på toppen. Og selvfølgelig masser af grøntsager. Bemærk, at retten er beregnet til to dage. Så er der lynhurtig mad dagen derpå. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 400 gramgulerødder
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 100 grambacon i tern
  • 1 spskpaprika
  • 2 tskkarry
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 35 gramtomatpuré
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 dlvand
  • 1 pakkecocktailpølser
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stkæble
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løgene fint. Skræl gulerødderne, vask peberfrugten og befri den for kerner. Skær begge dele i grove tern. Vask champignonerne og skær dem i kvarte. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.

3. Brun baconen af i en stor gryde. Tilsæt løgene og evt. lidt olivenolie, hvis ikke der er nok fedt fra baconen. Brun løgene i et par minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Krydr med salt og peber og drys paprika og karry over. Tilsæt nu alle grøntsagerne og rør godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, smuldret bouillonterning og vand og bring retten i kog. Lad den simre i 15 min. - eller længere, hvis du har tid.

4. Skru ned for varmen og tilsæt til sidst cocktailpølser og fløde og varm forsigtigt op under omrøring. Pas på, at retten nu ikke koger for meget, da cocktailpølserne risikerer at sprække. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra bouillon.

5. Skyl æblet og skær det i fine tern. Server mørbradgryden med de varme ris og lidt æbletern og evt. grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Denne opskrift er beregnet til to dage. Så husk at gemme resten til dagen efter, hvor du f.eks. kan servere mørbradgryden med en lækker mos af kartofler og gulerødder - og selvfølgelig ekstra cocktailpølser ;o). Du kan også bruge ris eller fuldkornspasta, Opskriften finder du her.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre