Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Pitabrød er en favorit hos rigtig mange familier - fordi de kan fyldes med lige det, man har på lager. Her har vi brugt resterne fra vores tomat- og auberginepasta til en lækker kødsauce som fyld sammen med masser af grønt. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 400 gramhakket kyllingekød
- rester fra auberginepasta
- 150 gramgulerødder
- salat efter eget valg
- 4 stktomater
- 1/2 stkagurk
- 50 gramrevet ost
- 8 stkpitabrød med fuldkorn
- ketchup
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Hak løget fint og svits det i et par minutter i lidt olie i en dyb pande eller en gryde. Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og lad det stege med, indtil det er brunet godt af på alle sider. Tilsæt nu auberginesaucen og lad kødsaucen simre i ca. ti minutter, mens du ordner resten. Husk at smage til med salt og peber.2
Riv gulerødderne groft. Skyl salaten og riv den grove stykker. Skyl tomater og agurk og skær begge dele ud i skiver. Riv osten, hvis den ikke er revet i forvejen. Stil det hele på bordet i små skåle sammen med ketchup og evt. dressing, hvis du har noget på lager.3
Lun pitabrødene i ovnen eller brødristeren og stil dem på bordet sammen med kødsaucen. Lad hele familien sammensætte deres yndlingspita.4
Velbekomme :o)Tip
Vi har beregnet to pitabrød pr. person. Spiser I mindre - eller er i mere sultne - så husk at justere indkøbslisten.
Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o)