Pizza med parma, pesto og rucola

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig lækker og lidt anderledes pizza end den klassiske med skinke og ost. Vi har lavet en half and half-udgave, så der både er pizza til dem, der elsker rucola - og dem, der ikke gør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys mel ud på bordet og rul pizzadejen ud til bunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på de ikke bliver for tykke! Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

3. Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Riv mozzarellaen i små stykker og fordel dem jævnt på bundene. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød.

4. Fordel parmaen på pizzaerne, dryp med pesto og fordel rucola på begge eller bare en af pizzaerne. Brug en kartoffelskræller eller lignende til at høvle stykker af parmesan udover pizzaen, hvis du har købt et helt stykke. Vask agurken, skræl gulerødderne og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

5. Har du ruccola tilovers, så lav en hurtig salat med de grøntsager og frugter, du evt. har tilbage fra ugen, der er gået. Lav en dressing af lidt olivenolie, honning, balsamico og dijonsennep smagt til med salt, peber og citronsaft og hæld over salaten. Velbekomme - og husk, at pizza skal spises med fingrene!

Tip

Til 2 voksne og 2 børn, bliver der to pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre