Tofudeller med fritter, sprød salat og citrondressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 grampommes frites
  • 1 stkløg
  • 300 grampersillerod
  • 0.25 spsksalt
  • 200 gramstegt tofu med citrongræs
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 50 grammandler
  • 3 stkæbler
  • 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 2 spskolivenolie
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 1.9 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tofudeller med fritter, sprød salat og citrondressing

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Frygt ej! Tofudeller lyder måske farlige, men de smager altså virkelig lækkert. Vi serverer dem med fritter, sprød salat og citrondressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 grampommes frites
  • 1 stkløg
  • 300 grampersillerod
  • 0.25 spsksalt
  • 200 gramstegt tofu med citrongræs
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 50 grammandler
  • 3 stkæbler
  • 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 2 spskolivenolie
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 1.9 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft og tilbered fritterne som anvist på posen.

2. Skræl løg og persillerødder. Hæld dem sammen med salt, tofu, marinaden fra tofuen og æg i en minihakker eller foodprocessor. Giv det hele en snurretur til det er finthakket. Tilsæt rasp og rør godt rundt til du har en samlet fars.

3. Form små deller af farsen og steg dem på en pande med olie, til de har fået farve på begge sider og er gennemstegte.

4. Rist mandlerne på en tør pande til de har taget farve. Lad mandlerne køle af på en tallerken og hak dem groft. Skyl æblerne, fjern kernerne og skær dem i både. Vend mandler og æbler sammen med kålsalaten. Top med en hurtig dressing rørt sammen af lidt olie, balsamicoeddike, salt og peber.

5. Bland creme fraichen med skrællet og presset hvidløg. Tilsæt skyllet og revet citronskal og smag til med salt og peber.

6. Server tofudellerne med sprøde fritter, salat og dressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave dressingen og vende dellerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.