Tundeller med humus og gnavergrønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvis du er løbet tør for nye måder at servere fisk for ungerne på, så er her en rigtig lækker og nem opskrift på fiskedeller lavet af tun fra dåse. Og de er altså ret gode! Vær opmærksom på, at børn under tre år ikke må spise tun og andre rovfisk pga. et højt indhold af tungmetaller.

Fremgangsmåde

1. Hæld væden fra tunen op i en skål. Hak løget fint og bland det sammen med tun, rasp, æg, saft og revet skal fra citronen, skyllet og hakket persille, mælk og tunvand.

2. Rør det godt sammen, så tunen bliver fordelt jævnt, og farsen bliver lind og lækker som en normal fiske- eller frikadellefars. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere rasp. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk eller væde fra tunen.

3. Steg en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som du vil have den. Det er ikke sikkert, der skal tilsættes salt, da tunen i forvejen er salt.

4. Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg tundellerne i olivenolie på en pande og server dem med ristet rugbrød smurt med humus eller friskost og skrællede gulerødder og agurk i stave som gnavergrønt - med sød chilisauce som dip.

5. Velbekomme!

Tip

Du kan lave din egen hummus, sød chilisauce eller bage dit eget rugbrød efter vores nemme opskrifter. Bare klik på de små kokkehuer i ingredienslisten, så får du opskrifterne og kan tilføje dem til din indkøbsliste. Smart ik'!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre