Tundeller med humus og gnavergrønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hvis du er løbet tør for nye måder at servere fisk for ungerne på, så er her en rigtig lækker og nem opskrift på fiskedeller lavet af tun fra dåse. Og de er altså ret gode :o)

Fremgangsmåde

1. Hæld væden fra tunen op i en skål. Hak løget fint og bland det sammen med tun, rasp, æg, saft og revet skal fra citronen, skyllet og hakket persille, mælk og tunvand. Rør det godt sammen, så tunen bliver fordelt jævnt, og farsen bliver lind og lækker som en normal fiske- eller frikadellefars. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere rasp. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk eller væde fra tunen.

2. Steg en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som du vil have den. Det er ikke sikkert, der skal tilsættes salt, da tunen i forvejen er salt.

3. Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg tundellerne i olivenolie på en pande og server dem med ristet rugbrød smurt med humus eller friskost og skrællede gulerødder og agurk i stave som gnavergrønt - med sød chilisauce som dip.

4. Velbekomme :o)

Tip

Vores erfaring er, at den søde chilisauce fra NETTO er den mest velegnede til sarte børneganer. Men ellers kan du prøve at lave din egen udgave. Det er lynhurtigt, og så styrer du helt selv, hvor stærk den skal være. Du kan også lave din egen hummus eller bage dit eget rugbrød efter vores nemme opskrifter. Bare klik på de små kokkehuer i ingredienslisten, så får du opskrifterne og kan tilføje dem til din indkøbsliste. Smart ik' :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre