Vegetarburger med gulerodsfritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramgulerødder
  • 2 spskolivenolie
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 stkknoldselleri
  • 50 gramrasp
  • 3 stkæg
  • 4 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkløg
  • 6 stkburgerboller
  • 100 gramagurkesalat
  •  peber
  •  salt
  • 100 gramketchup
  • 100 gramhvidløgsmayo
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetarburger med gulerodsfritter

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Yay! Vegetarburgere smager simpelthen så godt - i hvert fald i vores version! Bøffen er lavet af paneret selleri og hvis ikke du ligefrem råbe højt om det, er det slet ikke sikkert, at familien savner hakkebøffen. Vi serverer burgerne med gulerodsfritter. Som selvfølgelig kan skiftes ud med kartoffelfritter, hvis det er.. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skræl og skær gulerødderne i stave. Kom dem på en bageplade eller i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Vend rødderne med lidt olie og oregano og bag dem i 20-25 minutter.

3. Skræl knoldselleriet og skær det i 1 cm tykke skiver, som du halverer. Kom rasp, salt og peber i en flad tallerken. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk ægget sammen. Vend selleristykkerne i ægget og herefter i raspblandingen og steg dem i olivenolie, til de er gyldne. Gem æggene og steg resten på panden til røræg.

4. Skyl tomater og agurk og skær begge dele i skiver. Er familien til løg så skær lidt løg i ringe. Stil det hele på bordet i små skåle sammen med syltede agurker.

5. Lun burgerbollerne og lad hele familien sammensætte deres helt egen yndlingsburger.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til vende selleristykkerne i æg og rasp. 

Der er beregnet to burgere pr. voksen og en burger pr. barn. Husk at justere indkøbslisten, hvis I er mere eller mindre sultne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre