Mexicansk chili i juniorudgave - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 4 stkforårsløg
  • 350 gramløse majs
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dlvand
  • 2 dåserkidneybønner
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 tsktørret chili
  • 2 spsktørret oregano
  • 2 dlskyr
  • 100 gramrevet mager ost
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mexicansk chili i juniorudgave - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Bare rolig! Der er ingen fare for, at I går Chili Klaus i bedene med denne ret. Den smager bare super godt og er nem at lave. Bemærk at retten er beregnet til to dage. Brug f.eks. resten af retten som fyld i vores lækre madpandekager eller salattacos. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 4 stkforårsløg
  • 350 gramløse majs
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dlvand
  • 2 dåserkidneybønner
  • 140 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 tsktørret chili
  • 2 spsktørret oregano
  • 2 dlskyr
  • 100 gramrevet mager ost
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Vask peberfrugterne, fjern kernerne og skær peberfrugterne i grove tern. Vask forårsløgene og skær dem i mundrette bidder på skrå. Hak lidt af den grønne top fint og gem til pynt. Skyl majsene i en si og lad dem dryppe af.

2. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde. Lad dem stege i et par minutter, til de har taget lidt farve. Tilsæt oksekødet og lad det blive godt brunt.

3. Tilsæt nu gulerødder, peberfrugter, vand, kidneybønner med væde, majs, tomatpuré, hakkede tomater, bouillonterning, chili og oregano. Lad det simre i 5-10 minutter, til grøntsagerne er gennemvarme, men stadig har bid. Tilsæt til sidst forårsløg og smag til med salt, peber og evt. mere chili, hvis familien foretrækker lidt mere ild på tungen :o)

4. Server i skåle med en klat skyr, hakket top af forårsløg, revet ost på toppen og lunt flute til.

5. Velbekomme :o)

Tip

Sæt evt. de rå forårsløg på bordet i en lille skål for sig. Så kan dem, der elsker lidt ekstra bid, toppe chilien med forårsløg - og dem, der ikke bryder sig om rå løg, kan lade være. Rødløg er i øvrigt også lækre som voksentopping, så har du et enkelt på lager, så brug det. Men vær opmærksom på, at kyssepontentialet altså KAN falde i takt med indtaget af rå løg ;o)



Husk at gemme resterne til aftensmaden dagen derpå. Du kan f.eks. bruge dem som fyld i lækre madpandekager eller salattacos.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre