Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Nudler er et lækkert alternativ til pasta. Her har vi brugt resterne fra kyllingelår med ratatouille i en lækker og lun nudelsalat med masser af grønt og vanedannende peanutbutterdressing. Har du ikke kylling tilovers, så steg en kyllingefilet eller to. Og du kan i øvrigt sagtens udskifte grøntsagerne med andre, hvis du har rester tilovers!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramfuldkornsnudler
- 150 gramgulerødder
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkgrøn peberfrugt
- 1 stkgul peberfrugt
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- stegt kyllingelår
- 4 spskpeanutbutter
- 3 spskfiskesauce
- 1 stklime
- 1 spskakaciehonning
- 1/2 dlvand
- 1/2 dlolivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem efterfølgende med koldt vand. Skræl gulerødderne, rens og skyl peberfrugterne og skær begge dele i tynde strimler. Skær løget i både, del dem i lameller og hak hvidløget fint.2
Pil det stegte kyllingekød i strimler. Har du ikke kyllingekød tilovers, så skær en kyllingefilet eller to i helt tynde strimler og lynsteg dem i lidt olivenolie.3
Blend peanutbutter, fiskesauce, saften fra limen, akaciehonning, vand og olivenolie sammen i en minihakker eller en foodprocessor.4
Lynsteg nu løg og hvidløg i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande i et minuts tid under omrøring. Tilsæt peberfrugter og gulerødder og steg videre et par minutter ved høj varme, til de har taget lidt farve men endnu har bid.5
Vend kylling, nudler og peanutdressing sammen med grøntsagerne og server nuddelsalaten i skåle med lidt grønt på toppen - og evt. lidt cashewnødder, mandler eller andre nødder, hvis du har dem på lager. Men de kan sagtens undværes.6
Velbekomme!Tip
Server evt. nuddelsalaten med lidt sød chilisauce på toppen. Den kan du købe færdig - eller lave efter vores nemme opskrift. Peanutbutter kan opbevares i længere tid i køleskabet efter åbningen. Brug f.eks. resterne på et stykke groft knækbrød om eftermiddagen - evt. med lidt syltetøj på toppen.