Ungerne med i køkkenet: Mambenos ti gode tips til køkkenhygge

Børn i køkkenet

Madlavning og køkkentips i børnehøjde

Hos Mambeno elsker vi at tage ungerne med i køkkenet!

Og hvis du også gerne vil have familiens mindste med som dine små køkkenhjælpere, så har vi her samlet ti gode tips til at inddrage ungerne i madlavningen :o)

Mambenos ti gode tips

1. Start med noget nemt: Er ungerne endnu ikke så erfarne i et køkken, så start med nogle simple opskrifter, som er nemme at overskue og nemme at gå til. Et godt sted at starte kan være med bageopskrifter – og her finder du en række gode og lækre af slagsen :o)

2. Lad ungerne hjælpe med at bestemme menuen: Pizza, boller i karry eller noget tredje? Skal ungerne hjælpe med aftensmaden, så lad dem være med til at bestemme menuen – på den måde bliver det lidt sjovere for de små kokke at hjælpe til med at tilberede maden.

3. Løb opskrifterne igennem med børnene: Gennemgå (bare i overordnede træk!) den opskrift, I skal lave – for så har ungerne på forhånd en idé om de forskellige steps, inden de smøger kokkeærmerne op.

4. Få ungerne op i højden: Det er ikke nemt at hjælpe til, hvis ikke man kan nå bordet – så sørg for, at ungerne kommer op i højden, så de kan skrælle/røre/ælte og samtidig se over bordkanten.

5. Vask hænder, vask hænder, vask hænder: Du har nok hørt det før, men det ER vigtigt at vaske hænder. Og ikke kun efter toiletbesøg, men også inden madlavning samt mellem forskellige steps undervejs – f.eks. mellem tilberedningen af kødet og salaten. Og her er et super sejt tricks, der viser, hvorfor håndvask er vigtigt at huske!

6. Smag til ungervejs: En af de BEDSTE ting ved at lave mad er uden tvivl at smage til undervejs ;o) Inddrag ungerne i tilsmagningen og lad dem være med til at bestemme, hvornår I har ramt den helt rette smag.

7. Forklæde på – som de “rigtige” kokke: Giv ungerne et forklæde på, så de føler sig lidt ekstra som “rigtige” kokke. 

8. Læg redskaberne frem: Hvis dine ungerne endnu ikke er så erfarne i et køkken, så gør det mere overskueligt for de små kokke ved at lægge de forskellige redskaber frem – på den måde kan ungerne nemt se, hvad de skal bruge.

9. .. og vis, hvordan man holder rigtigt på redskaberne: Hjælp ungerne med, hvordan de holder rigtigt på de forskellige køkkenredskaber – for det ER altså lige nemmere at hjælpe til, hvis man ved, hvordan man holder rigtigt på de ting, man bruger.

10. Sænk forventningerne – og hyg jer: Det sidste (og måske vigtigste) råd – nemlig at sænke forventningerne og sørge for at hygge jer! For det TAGER længere tid, når ungerne er med i køkkenet, og der VIL blive spildt lidt mere – men til gengæld er det noget så hyggeligt :o)

Rigtig go’ fornøjelse!

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.