Ungerne med i køkkenet: Mambenos ti gode tips til køkkenhygge

Børn i køkkenet

Madlavning og køkkentips i børnehøjde

Hos Mambeno elsker vi at tage ungerne med i køkkenet!

Og hvis du også gerne vil have familiens mindste med som dine små køkkenhjælpere, så har vi her samlet ti gode tips til at inddrage ungerne i madlavningen :o)

Mambenos ti gode tips

1. Start med noget nemt: Er ungerne endnu ikke så erfarne i et køkken, så start med nogle simple opskrifter, som er nemme at overskue og nemme at gå til. Et godt sted at starte kan være med bageopskrifter – og her finder du en række gode og lækre af slagsen :o)

2. Lad ungerne hjælpe med at bestemme menuen: Pizza, boller i karry eller noget tredje? Skal ungerne hjælpe med aftensmaden, så lad dem være med til at bestemme menuen – på den måde bliver det lidt sjovere for de små kokke at hjælpe til med at tilberede maden.

3. Løb opskrifterne igennem med børnene: Gennemgå (bare i overordnede træk!) den opskrift, I skal lave – for så har ungerne på forhånd en idé om de forskellige steps, inden de smøger kokkeærmerne op.

4. Få ungerne op i højden: Det er ikke nemt at hjælpe til, hvis ikke man kan nå bordet – så sørg for, at ungerne kommer op i højden, så de kan skrælle/røre/ælte og samtidig se over bordkanten. F.eks. med disse fine skamler.

5. Vask hænder, vask hænder, vask hænder: Du har nok hørt det før, men det ER vigtigt at vaske hænder. Og ikke kun efter toiletbesøg, men også inden madlavning samt mellem forskellige steps undervejs – f.eks. mellem tilberedningen af kødet og salaten. Og her er et super sejt tricks, der viser, hvorfor håndvask er vigtigt at huske!

6. Smag til ungervejs: En af de BEDSTE ting ved at lave mad er uden tvivl at smage til undervejs ;o) Inddrag ungerne i tilsmagningen og lad dem være med til at bestemme, hvornår I har ramt den helt rette smag.

7. Forklæde på – som de “rigtige” kokke: Giv ungerne et forklæde på, så de føler sig lidt ekstra som “rigtige” kokke. Og der findes masser af fine forklæder til børn, så de ikke blot skal bruge mors og far – f.eks. disse fine forklæder.

8. Læg redskaberne frem: Hvis dine ungerne endnu ikke er så erfarne i et køkken, så gør det mere overskueligt for de små kokke ved at lægge de forskellige redskaber frem – på den måde kan ungerne nemt se, hvad de skal bruge.

9. .. og vis, hvordan man holder rigtigt på redskaberne: Hjælp ungerne med, hvordan de holder rigtigt på de forskellige køkkenredskaber – for det ER altså lige nemmere at hjælpe til, hvis man ved, hvordan man holder rigtigt på de ting, man bruger.

10. Sænk forventningerne – og hyg jer: Det sidste (og måske vigtigste) råd – nemlig at sænke forventningerne og sørge for at hygge jer! For det TAGER længere tid, når ungerne er med i køkkenet, og der VIL blive spildt lidt mere – men til gengæld er det noget så hyggeligt :o)

Rigtig go’ fornøjelse!

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.