Pitabrød med shawarma og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Shawarma
  • 3 tskspidskommen- stødt
  • 2 tsktørrede koriander
  • 500 gramstegt lamme- eller oksekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskolivenolie
  • 1/2 tsksalt
  • 1/2 stkcitron
  • Tilbehør
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkrødløg- eller alm. løg
  • 1 pottepurløg
  • 2 dlyoghurt naturel
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 8 stkpitabrød med fuldkorn
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pitabrød med shawarma og grønt

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Shawarma er virkelig en god opfindelse! Det smager fantastisk og er slet ikke svært at lave. Brug f.eks. resterne fra fredagsculotten eller lammekøllen og lav din helt egen shawarma, som vi her har fyldt i lune pitabrød med masser af grønt. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Shawarma
  • 3 tskspidskommen- stødt
  • 2 tsktørrede koriander
  • 500 gramstegt lamme- eller oksekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskolivenolie
  • 1/2 tsksalt
  • 1/2 stkcitron
  • Tilbehør
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkrødløg- eller alm. løg
  • 1 pottepurløg
  • 2 dlyoghurt naturel
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 8 stkpitabrød med fuldkorn
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Rist spidskommen og koriander på en tør pande, til det dufter dejligt. Lad krydderierne køle lidt af, mens du ordner kødet.

2. Snit kødet helt fint. Har du en foodprocessor, er det perfekt. Så lader du dyret med det tyndeste snitteagregat, der følger med, og kører kødet igennem. Husk, at du ikke skal bruge kniven til foodprocessoren, men en af de runde metalplader med snittefunktion. Har du ikke en foodprocessor, svinger du blot din største og bedste kniv og skærer kødet i så tynde strimler som muligt.

3. Bland krydderierne sammen med kødet, presset hvidløg, olivenolie, lidt salt og citronsaft i en frysepose. Massér nu krydderiblandingen godt ind i kødet og lad det lynmarinere, mens du fikser grøntsager og dressing.

4. Snit salaten helt fint. Skyl tomater og agurk og skær dem i skiver. Skær løget i fine ringe.

5. Skyl purløget og hak det fint - det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Bland purløg godt sammen med yoghurt naturel og akaciehonning og krydr med salt og peber. Du kan evt. tilsætte lidt presset hvidløg, hvis I vil holde Dracula fra døren :o)

6. Steg nu kødet på en varm pande uden olie - der er nok olie i krydderiblandingen. Kødet skal være gennemvarmt og ha' fået lidt stegeskorpe. Lun pitabrødene og stil alle ingredienser på bordet i små skåle. Lad familien sammensætte deres helt egen yndlingspita! Velbekomme :o)

Tip

Har du yoghurt naturel tilovers, smager det rigtig godt som morgen- eller mellemmåltid med vores lækre rugbrødsknas eller hjemmelavede mysli på toppen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre