Find ro i en travl hverdag – her er Mambeno-brugernes bedste råd

Gode råd til afslapning i travl hverdag

Med fritidsaktiviteter, legeaftaler, madpakkesmøring og skole og institution er der ofte fart på hverdagen i en børnefamilie. Men selvom kalenderen er fyldt, er det vigtigt, man sørger for en gang i mellem at skrue ned for farten, så man også husker at kramme sine unger og at være en familie :o)

Her får du nogle af Mambeno-brugernes bedste tips til, hvornår de i familien slapper allermest af.

I weekenden

Weekenden er for mange lig med afslapning og tid til familien. Sådan er det også for Tina Møller Nydal – hun skriver nemlig:

“Vi slapper allermest af de weekender, hvor vi ingen aftaler i kalenderen har. Ingen planer og hvor vi bare tuller rundt og hygger med børnene på mere eller mindre deres præmisser. Øvelsen er der at være nærværende og ikke tænke på noget andet, vi skal nå!”

Hjemme ved Lisbeth Skjødt Jokumsen slapper de også allerbedst af, når de har god tid:

“Vores lille familie slapper allerbedst af, når vi tager dagen i vores søns tempo. Når vi leger med biler på gulvet, leger fangeleg i stuen, putter med en god bog eller bare plasker i badet – så har vi det allesammen allerbedst.” 

I hverdagen

Også i en travl hverdag formår mange – mellem fritidsaktiviteter, tøjvask og kogning af kartofler – at finde små stunder, hvor der er tid til at slappe af.

Blandt andet hjemme ved Lotte Nørbjerg Høst, hvor dagen begynder med en lille hyggestund. Hun skriver:

“Om morgenen, lige når vi er stået op, sidder vi alle og putter i sofaen sammen med dyner, puder og mange sutter.”

Hjemme ved Johanne Busk Stormoen finder de tid om eftermiddagen, når ungerne er hentet: 

“Lige når vi kommer hjem fra børnehave, og de får lidt eftermiddagsmad og lidt at drikke. Det er, inden aftensmaden skal laves, og der er ro og god tid til at høre om pigernes dag i børnehaven. Hvis jeg er heldig, bliver de siddende ved køkkenbordet og tegner og snakker, imens jeg laver mad – eller de hjælper til.”

Afbræk fra hverdagen

Et smut fra hverdagens rutiner er for mange også lige med afslapning – fx. hvis man tager et andet sted hen. Sådan er det også for Diana Hartz Hagensen, der nyder at tage med familien i kolonihave: 

“Vi slapper mest af, når vi tager en tur ned i vores kolonihave. Hvor ungerne kan grave huller og plukke blomster, som de vil, lede efter frøer og kigge på forskellige insekter. Og så er det skønt at være et sted uden strøm, og hvor vi bare er sammen – uden telefon og fjernsyn.”

Et lille smut fra hverdagen kan også være ved at tage ud i naturen – som fx. Louise Rønnow Bang og hendes familie gør. Hun skriver:

“Vi slapper allermest af, når vi går en tur i skoven og snakker stille og samler kogler eller kigger på spor efter dyr. Så er der ingen diskussioner mellem børnene, og de får lov at være børn og nysgerrige. Det elsker vi.”

Tusind tak for alle de gode tips til at skrue lidt ned for farten i en travl hverdag! :o)

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.