Guide: Skær et flot Halloween-græskar

Skær Halloween-græskar

Er det første gang, du skal give dig i kast med at skære skræmmende og sjove græskarhoveder frem mod Halloween, har vi lavet en lille guide, så du roligt kan gå i gang og få et godt resultat :o)

 1. Det skal du bruge:
  Kniv, der er skarp og har et smalt blad – så kan du nemmere skære runde udskæringer, hvis du ønsker det. Skal ungerne være med til at skære i græskarret, er de smarte Kiddikutter-knive fantastiske! De er robuste nok til at skære i græskarret, og samtidig gør de runde “takker” på kniven, at ungerne kan skære mund, næse og øjne, men uden at skære sig selv i fingrene :o)
  Ske til at udhule græskaret for indmad.
  Vandfast tusch/kuglepen til at tegne et motiv.
  – Evt. atamon til at smøre på indersiden af græskarret og på den måde forlænge levetiden med at par dage.
  – Evt. husholdsningssprit til at fjerne tusch- eller kuglepensstreger.
  – Evt. forklæde, da indmaden i græskarret kan være lidt smattet.
 2. Tør græskarret af så overfladen er helt tør.
 3. Find først og fremmest ud af hvordan græskarret skal vende, når du stiller det. Det kan fx. være, at den pæneste overflade på græskarret skråner lidt nedad, og du derfor skal tegne motivet lidt højere oppe. Så tjek hvordan græskarret skal stå, inden du begynder at tegne.
 4. Tegn dit motiv. Husk at være opmærksom på, at det, du tegner, er det, der skæres væk. Husk også at tegne hvordan toppen skal skæres.
 5. Skær toppen af græskarret af. Her kan det være nemmere, hvis du har en kniv med et lidt længere blad – på den måde kan du komme helt på tværs og frigøre toppen fra indmaden.
 6. Skrab alt indmaden ud med skeen. Gem evt. alle græskarkernerne og rist dem til lækre, sprøde græskarsnacks. Se opskriften her.
 7. Dup græskarret tør indvendigt og pensel det evt. med atamon – det kan forlænge levetiden lidt.
 8. Udskær dit motiv.
 9. Sæt et lille lys ind i græskarret og sæt derefter græskarret udenfor. Husk at stille græskarret på en form for underlag, så det ikke står direkte på jorden – det kan også forlænge levetiden lidt.

Ekstra tips:

Hvis du har mod på et lidt anderledes græskar så forsøg dig med alternative måder at skære det over på. Du kan eksempelvis skære bunden ud og så løfte græskarret op, når der skal nyt lys i. Eller du kan skære græskarret vandret over på midten og lade det indgå som en del af motivet. Det er kun fantasien, der sætter grænser :o)

God Halloweeen og Allerhelgensaften – og god fornøjelse med at skære græskarhoveder :o)

Marlene Landsfeldt

Mange hilsner
Marlene

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.