Fire gode opskrifter på toppings til din yoghurt

Fire gode påskrifter på toppings

En god morgenmad er, som dagens første måltid, med til at give ungerne (og dig selv) en god start på dagen, holde sulten fra døren samt sikre, at kroppens energidepoter er fyldt op til at klare dagens udfordringer.

Men fortvivl ikke hvis du er kørt træt i den samme slags topping til din daglige portion morgenmadsyoghurt – der findes nemlig en masse lækre alternativer til havregryn og cornflakes, som både ungerne (og mor og far) vil elske :o)

Her har vi samlet fire forskellige opskrifter på toppings – perfekt til yoghurten, morgengrøden eller måske koldskålen.

Velbekomme!

1. Rugbrødsknas

Rugbrødsknas

Brug de gamle rugbrødsrester og tryl dem om til en knasende, lækker rugbrødsknas (der knaser!). Og med bare fire ingredienser på listen, er rugbrødsknasen her super nem at lave :o)

Vil du selv prøvekræfter med knasen, finder du opskriften på rugbrødsknasen lige her

2. Blommekompot

Risengrød med blommekompot

Få lidt frugt i ungerne allerede fra morgenstunden med denne skønne kompot af blommer, der – udover blommer – også indeholder kanel, vaniljesukker og akaciehonning. Vi er vilde med den, og vi er sikre på, at dine unger vil være det samme :o)

Find opskriften på blommekompot lige her

3. Nøddemix med kakao

Nøddemix med kakao

Gør lidt ekstra ud af morgenmaden og kom denne knasende nøddemix på morgengrøden eller yoghurten. Udover den smager skønt, så er nødder også fulde af alle mulige gode sager – win win :o)

Har du lyst til selv at prøve at lave nøddemixen, så finder du opskriften på nøddemix med kakao lige her

4. Mambenos hjemmelavede müsli

Mambenos hjemmelavede müsli

Der er bare syv ingredienser på ingredienslisten, men alligevel vil vi godt vove at påstå, at det her er den bedste müsli, vi nogensinde har smagt. Den indeholder både mandler, havregryn og rosiner (og smeltet honning!) – og så er den tilmed også nem at lave! Win-win ;o)

Vil du selv prøve at lave müslien, så kan du finde opskriften på Mambenos hjemmelavede müsli lige her.

PS. Vil du vide, HVOR vigtigt morgenmaden rent faktisk er, så kan du her læse, hvorfor børn ikke må droppe dagens første måltid, samt få nogle gode råd til hvad man skal gøre, hvis man har en lille morgenmadsfornægter i huset.. :o)

 

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.