De bedste tips til en god madpakke

De bedste madpakketips

Det kan være lidt af en udfordring at finde på spændende madpakker, som ungerne rent faktisk gider spise – det ved vi om nogen! Derfor er vi også vilde med alle de gode madpakketips, I deler med os :o) Tusind tak!

Kan du (ligesom os og mange andre forældre) af og til mangle inspiration til ungernes madpakke, har vi samlet en række af de mange gode tips herunder.

Go’ fornøjelse med madpakkesmøringen :o)

DEN GODE MADPAKKE

Hvad ungerne (og mor og far for den sags skyld) foretrækker at spise til frokost, er selvfølgelig forskelligt fra person til person. Nogle vil måske allerhelst ha’ en rugbrødsmad med leverpostej og agurkeskiver på toppen, andre foretrækker måske en pizzaslice fra aftensmaden dagen inden, mens en tredje vil ha’ noget helt andet med i madpakken.

Vigtigst af alt er det, at madpakken består af de ting, ungerne allerhelst vil have at spise til frokost (så de små maver rent faktisk får noget energi til resten af dagen!), men har I lyst til lidt ny inspiration, har vi prøvet at liste en række af jeres og ungernes krav til den gode madpakke op :o)

En god madpakke:

  • Indeholder overraskelser – som fx. dadelkugler lavet som små figurer eller små hilsner til ungerne (skrevet på en banan!)
  • Har varierende indhold – rugbrød med pålæg den ene dag, pølsehorn den anden dag og pasta den tredje dag
  • Er ungerne med til at bestemme – fx. ved at tage dem med ud at handle eller tage dem med i køkkenet for at smøre madpakken
  • Indeholder snacks – gnavegrønt, knækbrød, fiskefrikadeller eller måske små yoghurter
  • Er nem at spise – fx. ved at opdele maden i madkassen eller ved at lave mad, ungerne nemt kan tage med sig i hånden

1. OVERRASKELSER

Noget af det, der gør en madpakke god, er ifølge jer og jeres unger, at den indeholder små overraskelser. Gør fx. som Betina Schwartz Noyé, der skriver små beskeder – og så endda på en banan. Sejt :o)

“Jeg skriver en besked på en banan (selvfølgelig med skræl). I dag var det, “Så er der bowling i dag. ELSKER dig.” I går var det, “Ha’ en dejlig dag. Ses senere. Kys fra mor og far.”

Birgitte Lund Lyngsø laver små dadelfigurer, som hun putter i madpakken og overrasker ungerne med.

Inspiration til en god madpakke

Vil du gøre Birgitte kunsten efter, får du hendes opskrift lige her:

20 friske dadler
5 spsk. havregryn
3 spsk. mandler
2 spsk. kakao

Det hele blendes godt sammen, inden massen fordeles i isterningeforme. Sæt massen på køl et par timer (eller til dagen efter) – herefter er det nemt at trykke figurerne ud og putte dem i ungernes madpakker :o)

2. VARIATION

Variation i madpakken er et hit (… altså lige med undtagelse af, når det ikke er, og ungerne bare helst vil have det samme med i madpakken).

Karin Møller Nielsen sørger for at variere indholdet i sine ungers madpakke, så de får alt fra fuldkornsfoccacia og rugbrød med pålæg til grove pølsehorn og pastasalater med til frokost. Spørger man hende, er det det, der skal til for at få en tom madkasse retur :o)

3. INDDRAG UNGERNE

Lad ungerne være med til at lave madpakken – på den måde ved de, hvad der er i den, og hvad de skal spise, når klokken ringer ind til frokostpause.

Hjemme ved Ann Von Qualen er det også et hit at tage ungerne med på råd – hun skriver; 

“Hver søndag handler vi ind til ugen, og der er de medbestemmende i forhold til, hvad de gerne vil have på.
Madpakken glider altid ned, og de er gode til at kombinere, så der kommer lidt snacks og lidt grønt med.”

Sådan en fælles indkøbstur lyder altså også super hyggeligt, synes vi :o)

4. SNACKS

Snacks i madpakken er et hit! Og en af dem, der laver snacks til ungernes madpakke, er Nanna Ankjærgaard-Andersen – hun skriver;

“Mine børn er meget til snacks. Jeg sørger for, at de har minimum fem snacks med hver dag. Det kan være alt fra gnavegrønt, knækbrød og lille yoghurt til pølse, nuggets og (fiske)frikadeller.” 

Majbritt Blume-Hellesøe laver også madpakker med masser af små snacks – et hit hos hendes unger :o)

Gode madpakketips

5. NEMT AT SPISE

Det sidste tip til en god madpakke er, at den – ifølge jer – skal være nem for ungerne at spise. Det er Anja Tovgaard Kallio enig i, for hun skriver nemlig;

“For at mine børn har spist deres madpakke, har det vigtigste altid været, at det var nemt at spise. Altså mad der kan holdes i hånden og spises – ikke noget med gaffel, så blev det ikke spist.”

Tusind tak for det gode tip, Anja :o)

Pernille Stielund sørger også for, at madpakken er nem for hendes søn på 1½ år at spise – hun putter nemlig noget af maden i små silikoneforme.

Udover silikoneforme kan du også bruge små bøtter.

Gode madpakketips

Vi håber, I kunne bruge de mange gode tips! Og har du selv et godt madpakketip, vi og alle andre madpakke-smørende forældre kan få glæde af, så fortæl os meget gerne om det :o)

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.