Efterårsferie: Seje tips og aktiviteter til din og ungernes ferie

Gode aktiviteter i efterårsferien

Hos Mambeno ELSKER vi ferie – og derfor er vi også ret vilde med, at der nu er efterårsferie :o)

Og hvis du er så heldig at have fri sammen med ungerne, og mangler du tips til sjove aktiviteter, så har vi her samlet en række sjove ting, I kan lave – både inde og ude.

1. Skær et sejt græskarhoved til Halloween..

Er der en tid på året, der er lidt ekstra uhyggelig, så er det Halloween. Og skal du og ungerne skære farlige græskarhoveder til dette års Halloween, så er her en guide til, hvordan I nemt kommer i gang.

2. .. og lav ristede græskarkerner af kernerne!

Og når du og ungerne så har skåret jeres græskarhoveder, så husk at gemme kernerne! For med blot tre ingredienser kan I nemlig lave de lækreste og knasende sprøde græskarkerner – perfekt til en (lidt sundere) aftensnack :o)

Find opskriften lige her.

Lækre græskarkerner

3. Gode oplevelser i Jylland

Hop på trampolin i mørke: I trampolinparken Rush i Aarhus kan du og ungerne give den gas på trampolinerne – og hver dag fra kl. 16 endda også hoppe i mørket! Her slukkes nemlig for lyset, mens der til gengæld skrues op for neonlysene og musikken – og så er det bare at hoppe AMOK!

LEGO-bygge-event for ungerne: Er dine unger vilde med LEGO, så kan de onsdag og torsdag fra 10 – 15 bygge AMOK i Kulturhuset Skanderborg, hvor en masse klodser indbyder til bygge-hygge i ferien.

Hop, spring og leg i et kæmpe stort “legeland”: Nogle gange er det bedste bare at få lov at lege amok – og det kan dine unger i DGI Huset i Aarhus i efterårsferien, som bliver omdannet til ét stort legeland med trampoliner, hoppeland, skaterbane og meget mere.

Åben brandstation i Aalborg: Drømmer dine unger om at være brandmænd, så tag dem med til åben brandstation på Station Aalborg torsdag kl. 13-15. Her kan ungerne prøve at sidde i en brandbil – eller måske hjælpe med at slukke en ildebrand!

Foto: Nordjyllands Beredskab

4. Tag ungerne med på loppejagt

Er du og ungerne (også) vilde med at finde loppeguld, så kan I i Kirppus indendørs loppesupermarkeder gå på loppejagt året rundt – også hvis det regner og blæser i efterårsferien! Find et Kirppu-loppesupermarked nær dig lige her :o)

5. Gode oplevelser på Sjælland

Oplev 60 år børne-tv: Kaj og Andrea, Bamses Billedbog og Hr. Skæg – det er nogle af de karakterer, børn (og voksne!) gennem de sidste 60 år har stiftet bekendskab med i DR’s børnetv. Og nu kan I opleve en masse af de magiske universer i ny udstilling på Frederiksborg Slot.

Oplev cirkusuniverset hele tæt på: Er dine unger vilde med cirkus? Så kan de i efterårsferien prøve, hvordan det er at være (næsten) ægte cirkusartister. På Cirkusmuseet i Hvidovre kan de nemlig både prøve cirkusdiscipliner som trapez og balance på en line – men de kan også lave cirkusplakater, cirkushatte osv. i Det Kreative Værksted.

Tag på jagt efter skjulte trækæmper: I skovene rundt om København gemmer der sig blandt blade og buske og træer seks trækæmper – så tag ungerne med på en lidt anderledes “skattejagt” og se, om I kan finde dem alle.

Stå på ski midt i København: Er du og ungerne vilde med at stå på ski, så behøver I altså ikke tage udenlands for at kunne suse ned ad løjperne. For for få uger siden åbnede Copenhill nemlig – en skibakke på toppen af et forbrændingsanlæg, hvor I altså kan stå på ski året rundt. 

Foto: CopenHill

6. Bag lækre popcakes til Den Store Bagedyst

Er du og ungerne (også) vilde med Den Store Bagedyst, hvorfor så ikke gøre lørdagens tv-bagetime lidt ekstra hyggelig med jeres egne hjemmelade popcakes (som næsten ville kunne gå for en af opgaverne i Bagedysten).

Find opskriften på fine popcakes lige her.

7. Gode oplevelser på Fyn

Magiske Dage i Odense: Fra den 17. – 19. oktober vender festivalen Magiske Dage tilbage – og med masser af seje aktiviteter for ungerne. De kan blandt andet lave deres egen tryllestav, besøge det Magiske Filmværksted – og meget mere.

Kør med veterantog: I løbet af efterårsferien kan du og ungerne køre en tur med et gammelt veterantog, når det tager turen fra Odense Banegård og til hhv. Tommerup og Fredericia. Så er ungerne vilde med tog, vil de uden tvivl elske en tur med et gammel veterantog :o)

Kom bag tremmer – og forsøg at bryde ud: Hvordan er det at være bag tremmer? Og kan I bryde ud? Det kan I prøve på Øhavsmuseet Faaborg, hvor du og ungerne i efterårsferien kan prøve at bryde ud af fængslet – og se om det vil lykkes jer inden lukketid.

Foto: Øhavsmuseet Faaborg

8. Find seje dyr i naturen

Man behøver ikke tage langt væk til de varme lande for at se seje dyr i naturen – faktisk kan man sagtens “nøjes” med at tage ud i den danske natur. Så put ungerne i det varme tøj og gå på jagt efter seje dyr i naturen – her får du biolog Anders Kofoeds tips til, hvor I skal kigge.

9. Gode oplevelser på Bornholm

Spise KÆMPE-tarteletter: Hvis tarteletter også er en af jeres favoritter på aftenbordet, så kender vi et sted på Bornholm, så I absolut bør besøge: Nemlig Ekkodalshuset og Café Genlyd, hvor I kan få store hjemmelavede tarteletter – på 1/2 kg.!

Se seje rovfugleshows: Kom helt tæt på rovfugle, ugler, falke og mange andre dyr, når Bornholms Rovfugleshow har åbent hver dag i løbet af efterårsferien. Her vil du og ungerne både kunne se rovfugleshow, lave sin egen “ugle” og meget mere.

Foto: Bornholms Rovfugleshow

10. Tag ungerne med i køkkenet

Der findes ikke noget hyggeligere end at tage ungerne med i køkkenet – og vil du også bruge feriedagene på en hyggelig køkkenstund med dine unger, så er her den lækreste opskrift på havregrynskugler.

Find opskriften lige her.

Rigtig god efterårsferie!

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.